DIY - DECOUPAGEKLACKAR

Jag känner min syrra som min egen ficka och utformar ofta plagg och accessoarer till henne. När man känner någon så väl från insidan är det ett stort nöje att reflektera detta på utsidan. Att förstärka, förfina det som är Clara och det hon står för. 

Under en tid har jag grubblat på en skoidé åt henne. Ville göra något som var dekorativt, igenkännande och extremt. Samtidigt lite gammeldags, romantiskt, färgglatt och framför allt enkelt att genomföra! Till slut kom jag på det. Decoupageklackar.

Decoupage är en gammal dekorationsteknik som har anor tillbaka till 1700-talet. Man river eller klipper ut det motiv man vill använda ur exempelvis tidningar, tapeter, målningar eller tyg. Sedan fixerar och fäster man dessa med olika sorters lack på trä, sten, tyg, porslin, papper med mera. En teknik som ger ett rikt uttryck till en billig penning. Helt i Claras stil!

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes1.jpg

Jag inhandlade ett par rejäla klackar på Din Sko.

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes2.JPG

Tejpade sulorna.

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes3.JPG

Sprayade dem med svart halvmatt lackfärg.

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes4.JPG

Klippte ut bokmärken.

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes5.jpg

Flyttade runt dem på skorna för att hitta bästa placeringen.

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes6.JPG

Limmade friskt med en blandning av Rx- och superlim. Tog det jag hade till hands.

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes7.jpg

Klippte isär de bokmärken jag behövde forma runt tån. Följde formen på blommorna.

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes8.JPG

Tryckte ihop formen och fixerade med lim.

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes10.JPG

Fixerade allt med tre lager sidenmatt spraylack. 

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes11.jpg
Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes12.jpg

För att ge en extra hållbar yta använde jag decoupagelack. 

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes13.jpg

För att sammanfoga papper och sko fyllde jag igen alla ytterkanter med lacket. Precis som att spackla. 

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes14.JPG

Efter att ha målat hela skon cirka sju gånger fick jag till en slät och hållfast yta. 

Anna_Lidstrom_DIY_FlowrShoes15.JPG

Redo att användas!