SKAVSÅR DEL 1

Jag har sagt det förut, jag säger det igen. Jag ääälskar farmor och farfars hus! Så äntligen fick jag återse favoritstället, stannade till där på vägen upp till mormor i Jokkmokk. Jag å lillan har varit på en liten roadtrip, eller kalla det Eriksgata. Vi har hälsat på släkt och vänner, ätit hemlagat, hemjagat, hemplockat och hemsyltat. Vi har vilat (ja, jag har faktiskt lyckats med det konststycket) och har haft det allmänt mysigt.  Stjärnskottet har helt enkelt fått bekanta sig med morsas rötter för första gången.

Här kommer en bildbombning -Del 1. 
Detaljer och vinklar ifrån huset som genom åren skänkt mig så mycket inspiration, glädje och självförtroende. Ett hus fyllt av prylar som på ett egenartat sätt skaver och svänger på samma gång. Glöm "less is more" här är det "more is more" som gäller. Det jag lärt mig av detta hus är att man inte alltid skall reducera, ta bort, skala av, måla vitt vitt vitt. Det går lika bra, om inte bättre -att istället lägga till för att hitta balansen. Mer tyngd gör helt enkelt att vågskålarna väger lika på var sida pinnen. Och för guds skull -kombinera det du har och gillar! Blanda mönsterbilder, färgslattar, kattguld, hemvävt, visdomsord, semesterklenoder, plastblommor och finsilver. Fritt fram för så kallade patentlösningar! Farmor tänkte själv och löste inredningsproblemen med liten budget. Jag är så väldigt glad att någon ängslig tok inte råkat renoverat bort hela skiten. K-märkt borde blandningen minsann vara!