MBFW Tokyo - HOUSE OF HOLLAND

DHL Exported, created by IMG Fashion in collaboration with DHL, is an unprecedented program that combines DHL’s unsurpassed logistics capabilities with the global marketing platform of the most impactful fashion week events. The program will assist designers in streamlining their internal logistics while growing their businesses internationally. DHL Exported is for fashion designers established in their local market looking to further expand their brand across international borders. 

Här kan man läsa mer om projektet och vilka designers som blivit utvalda att delta.

I Tokyo höll House of Holland hov och jag var där för att titta. Scenens backdrop bestod av ett stort antal Marshall förstärkare. Musiken var rockig. Modellerna smala och bleka. Som vanligt. Allt i sin modeordning helt enkelt. 

Bohemiskt, färgstarkt och flower-power-rockigt är hur jag skulle beskriva hans kollektion. Inga större utsvävningar i form, enkelt och ganska traditionellt.

Jag är ju själv, rent generellt, väldigt svag för den orangea/röda färgskalan, gärna i kombo med blått. Så jag blev glad av att se den färgblandningen i rörelse. Fin helhet, många bra och grafiskt snygga blomprint som gav lite skarpare karaktär till de annars rätt så klassiska spetsarna och blomsterapplikationerna. Färgvalen gjorde definitivt sitt till för att lyfta kollektionen.

Efter visningen minglade vi runt, lillan och jag. Juice med sugrör och goodiebags roade Juni stort.

Juni blev extra förtrollad av denna fina kaninkeps. 

Den australiensiska bloggduon, till lika systrarna Jess & Stef var där (bland många andra). "How To live" heter deras blogg. Duon hittar man även på Instagram under namnet @howtolive