National Children's Castle (Kodomo no Shiro)

Att traska runt i Tokyo är spännande, både för mig och Juni. Att sitta i vagnen, knapra på clementiner och glo på bilar, bussar, människor och hundar räcker ganska långt. Men regniga dagar, och dagar då det kliar extra mycket i små ben, vad gör man då? 

Jo, då kan man gå hit till National Children's Castle i stadsdelen Shibuya. Ett hus med 5 våningar, fyllt med aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns bland annat bollhav, klättervägg, klotterplank, musikrum och mycket mycket mer. Stället drivs statligt så det känns mer som en gigantisk öppen förskola än ett kommersiellt Disneyland, vilket jag tycker känns mycket sympatiskt! Att gå in här kosta ca 40 sek och man får bra valuta för slantarna. 

Lillan och jag var där i veckan, i över 2 timmar. Just den dagen var endast våning 4 öppen. Vi kom lagom till sångstunden vid 10:30, sjukt kul! Personalen spelade live på en scen, trummor, elfiol, piano och sång. Antar att det var hits som Lilla Snigel, Imse-Vimse fast i japanska versioner. Barn och föräldrar trummade och dansade loss på golvet framför scenen. Juni bar mest omkring på allt. Vi sjunger nästan jämt, här hemma, så just själva sången var föga intressant, däremot utrustningen!

Alla trummor hade olika mönster, både på tyget runt om och på själva trumytan. 

Mitt i musikrummet stod ett lågt bord fyllt med hemmabyggda instrument. Trummor, maracas, pompoms, och kastanjetter. 

I ett intilliggande lekrum fanns det kök, klossar, böcker, bilar och andra småprylar som passar för yngre barn. Här var det även två äldre kvinnor som lekte med och städade upp efter alla barn.

Roligt även för mig att vara med här. Att klämma på alla prylar och att se Juni så i gasen. Önskar dock att jag kunde lite japanska så jag kunde tjuvlyssna vad tokyomorsorna avhandlade! Skulle så gärna vilja veta hur de tänker om allt - föräldragledighet, barnmat, arbete och allt annat som rör livet som småbarnsförälder till.

Kul med alla japanska figurer! Självklart återfanns en Hello Kitty-skallra.

Tänkvärd affisch!

Roliga böcker och tidningar för mammor.

Hit kommer vi definitivt att gå fler gånger under vår japanvistelse. Kan varm rekommenderas!