THE POWER OF A BOOKBOOK

IKEA har gjort det igen. Producerat en ny katalog fullproppad med en massa heminredning. Kul att de fortfarande gör det, såhär i den digitala tidsåldern. Ni har säkert redan sett den här driften med Apple, men den är värd att se igen. Analogt och bra. Precis som jag själv vill ha det. Kämpar sedan en tid med att omfamna min digitala mobilkalender. För att underlätta familjelivet och alla individuella och gemensamma aktiviteter. Blir bara aldrig riktigt klok på den! Vill ju kunna bläddra, klottra och vika ett hörn. Skriva med feta och magra pennor, trycka dit en post-it lapp eller ett gammat tuggummi. Hur jag än bär mig åt få jag aldrig samma översikt och känsla för innehållet som i en vanlig papperskalender. Det här problemet gäller inte bara kalendern utan genomsyrar min samvaro med diverse analogbefriade uppfinningar. Det är väl helt enkelt svårt att lära gamla hundar sitta? Hur som. Lite befriande är det ändå att se denna drift med så kallad användarvänlig design.

.