Höstbestyr

image.jpg

Finns det något bättre än att sitta på en stubbe och lukta på enrisrökt abborre och samtidigt knapra på några lingon från närmsta lingontuva? Under veckan uppe i Jokkmokk rökte jag och syrran en hel massa, fisk som jag sedan släpade med mig hem till frysen Borås. 

image.jpg

Så otroligt vackra färger på de små firrarna! Enris växer i mängder alldeles runt husknuten, i år var en hel del enbär mogna så jag passade på att plocka hem en del sådana också. Så gott att använda i olika höstgrytor.

image.jpg

Juni var med varje morgon då vi tog loss fiskarna ur näten, en del fiske större och fulare än andra, om man säger så. Lillan sprang omkring och klappade alla och visade stolt upp gammelgäddan för gammelmormor. Melker, syrrans hund var förstås vördigt nyfiken.

image.jpg

Medhjälparen i abborrökningen, mysig att få småprata i väntan på smarrigt resultat.

image.jpg

Alldeles runt husknuten så hittade vi blåbär. Bekvämt gångavstånd för lite lingonplock då vi hade fyra ungar i åldrarna 4 månader till 5 år i släptåg.

image.jpg

Juni och hennes "rymdsäck" som alltid är med! Full av halsband, bilar och annat gott och blandat, som ett miniformat av materialet som jag har i mitt källarförråd hemma.

image.jpg

Vi passade på, när vi nu var så många på plats i huset, att röja lite sly på vår mark, så den vackra sjön kom fram igen. Lykke var såklart med där också. Man hörde ekot av gnekandet från hennes babybjörn, över hela byn.

image.jpg

Bra träning att kärra vedklabbar! På det hela taget en väldigt härlig vecka med frisk luft och det bästa av allt - arbetsgemenskap i alla åldrar.