POP-UP UTSTÄLLNING Textile Fashion Center, Borås

Accessories become garments, a garment becomes another garment, parts of garment become again accessories.

IMG_0687.JPG

Den här veckan hänger mitt arbete på Textile Fashion Center I Borås, I huset där Textilhösgkolan, Textilmuseet och en rad andra textilrelaterade  företag, inkubatorer  och utbildningar huserar. Detta är ett arbete som undersöker modulärt mode och är en del av min forskning och även det arbete som jag gör för projektet Re:textiles. www.retextile.se 

IMG_0680.JPG

Modular design, or modular construction, is a design strategy that subdivides a system into smaller parts, modules
that are created independently and then can be used in different systems. In this way, reusable modules can be used in different systems - a kind of qualitative semi-manufactures enabling re-contextualisation and a long and varied product life.

This is an example of a modular fashion - clothing parts that can be added to and subtracted to create various kinds of garments, such as dresses, tops, skirts, with sleeves, without sleeves etc.

The collection is based on interconnected modules, exible in design, t and construction. The modules are 18 scarves, designed into 5 di erent types of garments. It is a mono material collection, 100% polyester, including stitching and thus possible to recycle on fibre level. 

IMG_0681.JPG
IMG_0679.JPG

Min förhoppning är att denna utställning, i lite olika tappningar kommer att vandra runt i landet. Om någon av er läsare har tips eller idéer på vart i Svea Rike som den skulle passa att placera för ett slag, så får ni gärna komma med förslag.