Nattsudd på Textilhögskolan

IMG_1329.JPG

Ibland är det så ljuvligt att arbeta sent, då de flesta lämnat bygget sedan länge, sånär som på några modestudenter som jobbar alla konstiga tider på dygnet beroende på projekt och personlighetsdrag.  

IMG_1328.JPG

Ikväll har jag experimenterat med slitna sportplagg, och vad man kan göra åt det. Här är en hörna i det gemensamma doktorandrummet som jag mutat in. Det är 12 textil- och modedoktorander som just nu är anställda på skolan. En del av dem delar detta stora rum som sin arbetsplats. 

IMG_1330.JPG

Här en öde sysal, 23:10 en söndagkväll. Finns det något bättre än maskiner och alla möjligheter som de ger?! Här är allt ifrån raksömsmaskiner, alla typer av trikåmaskiner. De som kan tejpa vattentäta sömmar, sy i läder, göra knapphål, sy krejstygn (osynliga fållar) fällsöm i denim. Ja listan kan göras smarrigt lång.

IMG_1331.JPG

Dessutom dignar alla skåpar av tråd, snedslåband, dragkedjor, kardborrar, knappar, öljetter, axelvaddar och annat smått och gott för en textilnerd. Så roligt att vara tillbaka till att "göra själv" för hand igen, som under de 5 åren då jag pluggade mode och skolan låg i Algots gamla fabrik på bryggaregatan i Borås. Att labba med tyg vid en symaskin ger så många nya idéer. Älskar hantverket och att se tankarna växa fram, mitt framför näsan.