Pressfrukost med KappAhl

För några veckor lanserade KappAhl sin seriesatsning "Make it Feel Right"  och Lykke och jag var på plats i Stockholm för en trevlig pressfrukost. I seriens sex avsnitt guidar Annika Leone tittarna genom allt ifrån bomulsfält, via designateljen och ända in i den privata garderoben. På nyöppnade Pom & Flora på Odengatan hade det dukats upp till en smarrig frukost och så bjöds det på en diskussion, ledd av Elin Frendberg (CEO Swedish Fashion Councill) kring Kappahls arbete med hållbarhet. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Jag hade i vanlig ordning på mig min plaggfavorit - sjalkimonon som funkar i alla lägen! Denna gång kombinerad med en urblekt t-shirt, svart kjol och lårhöga mockastövlar. Lykke bar hemskickat och strumporna åkte hela tiden av. Vi fick en pratstund med stiliga Ebba och Emilia

image.jpg
image.jpg

Även Fredrika Klaren, Kappahls hållbarhetschef var så klart på plats och vi matchade upp de gigantiska blomuppsättningarna i lokalen. Annika var där, mitt uppe i inspelningarna av nya avsnitt i hållbarhetsserien.

image.jpg
image.jpg

Paul Laing Head of design på Kappahl deltog i dissussionen och även han passade Lykke en liten stund. 

image.jpg

Delar av KappAhls sortiment var representerade.

image.jpg

Mitt i lokalen stod det ett DIY-bord fullt med olika typer av saker man kan förändra ett plagg med, inbjuden att hålla i den delen var Linda Nordin. Rolig ide, som fick det att hända något på morgonkvisten. Ett bra sätt att väcka tankar om hur man kan få en uppdatering på ett befintligt plagg genom detaljer och dekor. Dock lätt att resultatet blir en aning svajigt, om man inte har flinka fingrar. Men många tyckte att det var kul att få skapa något.

FASHION UP - EN HÅLLBAR MODEFESTIVAL I GÖTEBORG

- Göteborg har äntligen fått en modefestival som är här för att förändra modeindustrin! Fashion UP! är starten på en revolution inom mode med design och skapande i fokus. Mingla med modefolk och njut av unik design.

I kväll och imorgon lördag, 18/19 mars anordnar Klädoteket i Göteborg en hållbar modefestival. Ett så himla bra initiativ! Jag kommer under morgondagen att delta i juryarbetet kopplat till den designtävling som anordnas i samband med festivalen. Ikväll kommer min kollega Adrian, från Re:Textiles att medverka i en paneldebatt. 

Med i juryn hittar ni även Elin Fredberg från Swedish Fashion Council och Per Från märket Velour by Nostalgia

Re:textiles projektet kommer även att ha en monter där vi ställer mina fotografier och min design. I montern kommer ni som besöker festivalen att träffa Josefin - vår trevliga praktikant.  Läs mer om Fashion UP! på klädotekets hemsida!